
Hur kan man kartlägga biologisk mångfald?
Alla djur och växter är en del av planeten Jordens biologiska mångfald. Hur kan den här mångfalden kartläggas? Går det att använda datorer för att göra modeller av biologisk mångfald? Dessa är några frågor Tobias Andermann försöker besvara.
Läs mer om Tobias Andermann och hans forskning
Fler forskarintervjuer.
Vad forskar vi om inom organismbiologi?

FORSKNINGSOMRÅDEN
Här hittar du populärvetenskapliga beskrivningar av våra forskningsområden
Våra forskningsprogram
Ancient DNA facility
The SciLifeLab Ancient DNA Facility (ADF) provides analysis a service for a wide range of purposes. We provide processing of samples in our state-of-the-art cleanroom laboratory, and computational analysis optimized for ancient DNA sequence data. We can provide customized analysis based on user requirements and assist in project development.
SciLifeLab is a Swedish national initiative to support scientific research. ADF operates on at-cost basis, and in addition provide subsidized analysis for Swedish and international academic users.
Devonian world
Scilifelab

ScilifeLab är ett nationellt resurscenter som gör unik teknologi och expertis tillgänglig för forskare inom life science och det är nära sammankopplat med forskarsamhället inom bland annat biomedicin, ekologi och evolution.
Ancient DNA faciliteten

I vår Ancient DNA-facilitet kan vi analysera mycket gammal DNA. Det ger oss möjlighet att studera människor, djur, växter och andra organismer som levde för mycket länge sedan.
Siktar du på att doktorera?
Som doktorand får du utbildning i ett vetenskapligt förhållningssätt, och får lära dig och öva på att tänka kritiskt och analytiskt. Du får självständigt och tillsammans med kollegor lösa problem och att du får utbildning i forskningsetisk och pedagogik. Om du är intresserad av att påbörja forskarstudier så kan du ta kontakt med det forskningsprogram där det bedrivs forskning som du är intresserad av. Du kan också ta kontakt med institutionens studierektor för forskarutbildning, om du vill veta mer om vad studierna innebär och om vilka ämnen och forskningsuppgifter som kan finnas.

Populärvetenskapliga presentationer

För dig som är intresserad av biologi men inte själv är forskare har vi satt samman ett antal kortare populärvetenskapliga presentationer av vår forskning. Vi hoppas att dessa ska vara inspirerande och ge dig en bra introduktion till vår forskning.
Wallenbergsstiftelserna har gjort filmer med forskning från vår institution!
En film om människans evolution och var skandinaver kommer ifrån.