Resor

Resor i tjänsten ska vara godkända av närmaste chef innan några bokningar görs. Ta ställning till om telefon-, web- eller videokonferens (e-möte) är ett möjligt alternativ. Nödvändiga tjänsteresor ska genomföras på ett säkert och kostnadseffektivt sätt.

Resa ska alltid bokas via Lingmerths. Tilläggsförsäkring som inkluderar olycksfall, ersättning vid försening, avbeställningsskydd och självriskeliminering ingår. Faktura skickas direkt till avdelningen. Glöm inte uppge korrekt referenskod.

  • UL/SL- kort kan lånas från administratörerna för lokala resor med UL och SL
  • Taxi – används restriktivt när det inte går att åka kollektivt.
  • Hotell -kan bokas via Lingmerths eller direkt med hotellet. Svenska hotell bokas enligt ramavtal. Be hotellet att skicka fakturan till fakturaadress och uppge referenskod och ditt namn.
  • Tåg - bokas via vårt ramavtal. Om du har ett personligt konto på sj.se så länkar du det till företagets kundnummer så kommer fakturan direkt till avdelningen.

Universitetet har tecknat ett nytt avtal med Resebutiken i Kalmar för bokning av utrikes tågresor i hela Europa. Resebutiken i Kalmar är specialist på tågresor och har en mångårig erfarenhet inom området. Avtalet innebär att universitetets medarbetare vänder sig direkt till Resebutiken i Kalmar som beställer tågresorna. Utrikes tågresor ska alltså inte längre bokas hos Lingmerths. Mer information finns på MP.

Det är lätt att göra rätt: Se checklista innan du reser tillgängligt på MP.

Mer information hittar du här:

IOB Travel policy och Resor

Obs! Inga utlägg ersätts utanför upphandlingsreglerna

Senast uppdaterad: 2022-12-16